BE-körkort

Ta ditt körkort hos oss!

Hos oss på Folkes Trafikutbildning får du professionell vägledning till ditt körkort. Vi erbjuder dig hjälp med såväl det teoretiska som det praktiska arbetet. Vårt mål är att du som körkortstagare ska bli en säker, ansvarsfull och miljömedveten förare ute i trafiken. På denna sida kan du läsa mer av vad som krävs för att ta BE-körkort.

Körkortstillstånd

Innan du kan börja övningsköra behöver du ansöka om ett Körkortstillstånd. Ansökan hittar du här. Via transportstyrelsens E-tjänster kan du ansöka direkt, eller beställa hem blanketten ”Ansökan om körkortstillstånd med hälsodeklaration”. Tillsammans med denna blankett följer även blanketten ”Intyg om synprövning” med. Dessa blanketter tar du med dig när du gör ditt syntest, som du kan göra hos oss eller hos en optiker. När dina blanketter är ifyllda ska dessa skickas till Transportstyrelsen.

Privat övningskörning

Om du hade tänkt övningsköra privat behöver din/dina handledare ansöka om handledarskap. Dessutom ska din/dina handledare uppfylla följande krav:

  • ha fyllt 24 år
  • ha ett giltigt körkort utfärdat av en EES-stat för det fordon som övningskörningen avser och ha haft det under sammanlagt minst fem av de senaste tio åren.

Ansökan om handledarskap hittar du här.

Teori

Med hjälp av böcker och datortester studerar du inför kunskapsprovet som utförs på Trafikverket. Datortesterna gör du på skolans datorer eller via Internet med vår Elevcentral. Testerna innehåller delprov, repetitionsprov, slutprov samt extraprov.

Praktik

Körlektionerna är din praktiska träning. Din handledare vid privat övningskörning är välkommen att följa med under körlektionerna så att ni kan fortsätta öva på de olika momenten hemma. Antalet körlektioner varierar från individ till individ. Alla har vi olika förmåga att lära och ta till oss information.

Kunskapsprov

Kunskapsprovet hjälper vi till att boka, eller om du vill göra det själv genom att ringa till Trafikverket: 0771-17 18 19

Körprov

Din körlärare avgör när du är redo för ditt körprov. Detta utförs i Säve eller och du kör med det ekipage du övningskört med under din utbildning.

You missed